ЦЯЛОСТЕН ПРЕГЛЕД НА АВТОМОБИЛА

Отсъствието на аварии и спокойният път се предшестват от общото състояние на автомобила и подготовката, която сме оказали предварително. Автодиагностиката има и за цел да провери състоянието на автомобила, непосредствено преди закупуването му. Тя дава най-близка представа за техническите спецификации на превозното средство, като процедурата и в двата случая бива извършена със специално предвидена апаратура. При покупката на вече употребяван автомобил в днешно време, все още се сблъскваме с нередности на пазара и човек реално може да изгуби доста пари, ако направи погрешен избор. Нашият екип се ползва от своя дългогодишен опит, от широкото портфолио марки, чиито разновидности сме поддържали. Обследваме електрическата система – живи данни, датчици, моторен обсег, модули, записаните в паметта километри при възможност и реалния VIN номер, дефинираме кодовете за грешки и начин, по който са запаметени. Проверяваме цялостното ел. оборудване, въздушните възглавници и още.Основно генералният обход на автомобила преминава през следните етапи:


Двигател – пълен преглед


Проследяваме в реално време така наречените живи данни и евентуално записани грешки в някой от електрическите модули и системи на автомобила. Изследваме за износени компоненти и течове. Предписанията на производителя сравняваме с текущите резултати, за да придобием пълноценна представа.. Ще бъде проследено дали няма смесване на масло с антифриз, в който случай покупката на автомобила би била сериозно разколебана. Серивзната история е също фажен фактор при прегледа.В периферията на двигателя, строгият професионален поглед може да открие още много потенциални опасности – проверяват се помпи, маркучи, свещи и други, който външен полиран вид иначе би излъгал.


Скоростна кутия


Детайлно проверяваме и силовото предаване на автомобила. Реално колкото и да се стараем, няма 100% гаранция, че всеки проблем ще бъде открит по време на прегледа. Опитът ни помага да откриваме повечето проблеми в зародиш и при наличие на симптоматика за настъпващ проблем, да го открием навреме. При някои автомобили след 2000 г. се открива демпфер, чиято евентуална подмяна оскъпява потенциалната покупка поне с още 1 000 лева.


Спирачна система


Строго се съблюдават спирачните апарати и евентуалното наличие на блокировки и корозия, а дисковете за изкривявания и неравномерно износване. Подмяната на ABS блок и система никак не е евтина в общия случай и си заслужава да бъде подложена на обстоен преглед.


Ходова част. Шаси. Агрегати


Окачването дава характера на ППС – меко ли вози или усещате всяко камъче по пътя си. Освен тази непренебрежима особеност обаче, от окачването зависи и сигурността Ви на пътя. Оглеждаме за разбити шарнири, втулки, болтове, накрайници, тампони. Както и гумите с мостовете и самото състояние на гумите.


Оглед на екстериора и интериора


Цялостният оглед дава ясна представа за актуалното техническо поведение на автомобила, придружена с оценка на покупката – цялост на външния вид, наличие на скрити и явни дефекти, корозия, наранявания от удари. Има доста неща, които хубаво трябва да се огледат, диагностицират и обобщят в полза или против конкретнатата покупка. Подводните камъни подлежат на избистряне, за да си спестите разходи и много ядове.
 

Застраховки ГО и Автокаско